Motivatie vragenlijst: betere match met functie en werkgever

Motivatie vragenlijst: beter inzicht, betere match

Het gebruik van onze brede motivatie vragenlijst iMotiv in assessment centers neemt toe. Met goede reden. Een goede match tussen persoonlijke drijfveren en een functie is van groot belang zowel voor de persoon als voor de werkgever:
motivatie vragenlijst

  1. Zelfinzicht: Het zorgt er voor dat een persoon datgene doet wat hem aantrekt en energie geeft. Het verhogen van de zelfkennis over eigen interesses en drijfveren vergroot de loopbaanvaardigheid of employability. Loopbaanvaardigheid stelt mensen beter in staat om op eigen kracht passend werk en/of werkomgeving te vinden.
  2. Focus: De persoon geeft als werknemer van nature de juiste prioriteit aan de taken die bij de functie horen. Dit blijkt ook een belangrijke rol te spelen bij sollicitaties: zachte kenmerken worden belangrijk gevonden door sollicitatiecommissies en selectiepsychologen.
  3. Zachte match: Het zorgt voor een betere match tussen de persoon en de toekomstige collega’s en leidinggevenden, wat leidt tot bijvoorbeeld meer werktevredenheid en betere beoordelingen.
  4. Talentontwikkeling: Er is een hard vierde argument om “zachte matching” toe te voegen aan de harde matching. Op basis van de harde match kan er geen “fit” zijn met een functie terwijl die er op basis van de zachte match juist wel is. Dit laatste kan er toe bijdragen dat de persoon zich gaat ontwikkelen juist om bepaalde harde eigenschappen alsnog te verwerven. Voorbeelden van harde eigenschappen: werkervaring, een opleiding, competenties.

Genoeg redenen voor “zachte matching”. Dat maakt drijfveren en motieven tot een belangrijk onderdeel van uw assessment center.

Maak de gratis variant van iMotiv of vraag een voorbeeldrapport.

iMotiv motivatievragenlijst met rapport is verkrijgbaar vanaf € 20,–.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *