ontwikkel assessment

Assessment centers als start van verdere ontwikkeling

Inzicht hoort bij talentontwikkeling. Duidelijkheid is een goed begin. Een ontwikkel assessment kan daarbij helpen. Wie een talent ontwikkelt wil weten

  • wat er al goed gaat en wat er al beter kan
  • wat anderen vinden van geleverd werk en prestaties
  • waar de ontwikkelpunten liggen om aan te werken
  • wat sterk is en gebruikt kan worden
  • waar met wat aandacht de winst wordt geboekt
  • wat een concrete volgende stap in de ontwikkeling is.

Reden genoeg om u van dienst te zijn met inzicht en assessment. Er zijn diverse manieren om dit inzicht te versterken:

een nieuwe start met zekerheid

Als werkgever wilt u zeker weten wie u in huis haalt. Of iemand past bij uw organisatie en bij het nieuwe team. Of u wilt weten of iemand een nieuwe stap kan maken. Of de mensen de kwaliteiten hebben die nodig zijn. Een assessment is een second opinion waarmee u antwoord krijgt op al deze vragen. Ons meest verkochte product is het kort assessment.

assessment centers

Een assessment center geeft inzicht in de kwaliteiten van mensen. Het kan dan gaan om medewerkers van wie u wilt nagaan of zij voldoen aan de eisen die hun functie aan hen gaat stellen. Deze competenties (bijvoorbeeld analytisch vermogen, initiatief en flexibiliteit) toetsen wij in een assessment. Interviews, rollenspelen, analyse-oefeningen, capaciteitentests en persoonlijkheidsvragenlijsten maken deel uit van een assessment center.

De resultaten worden verwoord in een helder rapport over de sterke en minder sterke competenties van de medewerker en over zijn/haar ontwikkelingspunten. Het rapport geeft u het inzicht of mensen succesvol binnen hun nieuwe functies zullen zijn. Tevens kunt u op basis van het rapport een plan voor ontwikkeling en opleiding met de medewerker opstellen.

testonderzoeken

Managers en personeelsadviseurs praten met medewerkers over hun verdere ontwikkeling. Vaak blijkt dan dat het zelfbeeld van de medewerker niet compleet is. Dan blijven de belangrijke vragen onbeantwoord. Vragen zoals: Wat kan iemand? Wat wil iemand? Wat zijn de echte drijfveren waar iemand enthousiast van wordt? Waar is deze persoon allergisch voor? Het zijn eenvoudige vragen die soms complex zijn en moeilijk te beantwoorden lijken. Een goed test onderzoek kan snel antwoord geven.
Voor sommige testonderzoeken komen mensen bij ons op kantoor. Soms kan het zelfs via internet. Door de toepassing van internet technieken beginnen de prijzen voor testonderzoek bij 250 euro.