Voorbereiden op een inbasket
(postbak oefenen)?

Wil je een postbak oefenen?

Lees hier mijn 7 tips.

Postbak oefenen heeft weinig zin, voorbereiden wel

Wij zijn de  leverancier van online inbaskets. Toe te passen in assessment centers, testonderzoeken en trainingen. Volgens Google worden wij het meest bezocht door mensen die zoeken naar “postbak oefenen“.   Op zich zijn wij voor voorbereiding. Gebruikers van onze inbaskets helpen hun deelnemers met die voorbereiding met instructiebrochures en oefensessies. Voor die voorbereiding is bewust  gekozen omdat dit het verschil tussen nieuwe assessment deelnemers en ervaren deelnemers vermindert. Onlangs vroeg een coach van een ministerie om tips. Tips om mee te geven aan personeel dat gaat deelnemen aan een assessment center. Met een postbak daarin. Dit heb ik hem gemaild:

 

Beste,

  1. Bij het gebruik van Zeezicht hoort een brochure. Die krijg je vermoedelijk op de dag zelf te lezen. Neem deze goed door. In de brochure wordt een aantal doelstellingen genoemd. Lees goed welke de vier doelen zijn.
  2. Voordat je begint met Zeezicht krijg je ook een oefensessie op de PC. Gebruik de oefensessie goed (en gebruik dus alle tijd) om alle doelstellingen te doorzien EN om de bediening in de vingers te krijgen.
  3. Je krijgt in Zeezicht drie medewerkers. Lees goed welke werkzaamheden bij die medewerkers (of bij jouzelf) passen. Je weet ook dat je zelf de leidinggevende bent. Verdeel de werkzaamheden op basis van wat passend is.
  4. De diverse brieven en de gebeurtenissen in Zeezicht hebben met elkaar te maken. Plan ze logisch in. Bijvoorbeeld: Laat de cateraar komen voor het feest en niet erna.
  5. Maak goed gebruik van kladpapier om te noteren of uit te tekenen wat je wanneer hebt ingepland.
  6. Je wordt bovendien gevraagd om prioriteiten te stellen.  Prioriteiten gaan over meer en minder belangrijk. Bij de beoordeling van prioriteiten let je op de vier doelen die er gesteld zijn.
  7. Maak gebruik van de techniek: Je ziet net als in je email een overzicht van berichten. Die berichten kan je sorteren door op de kolommen erachter te klikken.

Met hartelijke groet,

Jeroen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *